woensdag 22 mei 2013

Souperfood - Courgettesoep

Deze courgettesoep is één van mijn favorieten: kinderlijk eenvoudig maar wel heerlijk. Met de courgetten en ajuinen kan je zoveel variëren als je wil, afhankelijk van de smaak die je verkiest. Ik werk meestal met 5 courgetten en 1 middelgrote ajuin op 2 liter groentenbouillon. Ik had nog wat ajuin liggen, waardoor ik er nu wel wat meer heb ingedaan. De groentenbouillon kan je zelf maken of je kan bouillonblokjes gebruiken. 
Een aardappel voor de binding en twee teentje look voor de smaak, maken het plaatje compleet.



Voor ongeveer 2.5 liter soep

5 courgetten
1 middelgrote ajuin
1 aardappel
2 teentjes look
2 liter groentenbouillon
peper en zout
boter

Snipper de ajuin en de look fijn en stoof ze aan in een beetje boter. Snijd de courgette en de aardappel in grove stukken en laat ze even meestoven. Voeg de bouillon toe en laat alles ongeveer een halfuurtje koken. Wanneer de groenten zacht genoeg zijn haal je de kookpot van het vuur en kan je de soep mixen met een staafmixer.
Op het einde afkruiden met peper en zout.

Tip: verse groentenbouillon is gezonder én lekkerder van smaak. Gebruik je toch bouillonblokjes, wees je dan bewust van de ingrediënten: deze bevatten vaak suiker en/of lactose.

xxx

K.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten